Imorgon blir största utmaningen hittills i bergen. Commissariatet stänger officiellt på fredag. Idag fick jag officiellt besked på min temporary deployment. Det blir på POC (PoliceOperationCenter) i Port au Prince. Det är bra nyheter för jag, vi ville dit till PAP. Min svenskkollega kommer också bli placerad i PAP på annan tjänst. Tro det eller ej så har vi boende ordnat för oss redan innan! Helt otroligt, behöver inte ens knö in våra grejor på hotell först. Det är skönt!

Vi har ju ganska mycket saker eftersom vi trodde vi skulle stanna i Jacmel, bo i ett mer eller mindre ommöblerat hus, men fick placering i Anse a Pitre. Nu kan vi ta kastruller och diverse till PAP för kökspryttlar är det brist på i lägenheten vi ska dela. Det finns redan några andra svenskar i huset. Därav löste det sig bra och det fanns ledigt just nu. Vilken tur!

Imorgon eller rättare sagt om sju timmar ska jag upp (fem på morgonen här). Jag och kollegan åkte på att göra en fångtransport ända till Port au Prince. Vi kommer köra med våra två goda, sansade kollegor från El Salvador. De ska på kontingentmeeting. I bilen kommer vi ha UDMO, haitisk militär som ska bytas av i PAP mot nya UDMOs. Vi kommer även ha fångar. Vi fick välja hur många vi kände att vi mäktar ha med i bilen. Vi valde ha två fångar i varje bil. Det finns sammanlagt tio!! Men vi vågar helt enkelt inte. Inte beroende på att vi är så oroliga för fångarna utan pga bilarnas skick. De är på upphällningen. Styrstången är inte och lita på i en. Däcken framförallt är i oerhört dåligt skick på båda bilarna och ”vägarna” i bergen… Vi har inga reservdäck. De som fanns gick åt igår då det hände en olycka med den tredje bil vi fick ner i förrgår. Två kollegor körde i bergen. När de rundade en kurva small höger framdäck. Jag kan bara gissa den smällen… Kollegan tappade kontrollen över bilen och körde in med sidan i bergsväggen. Det var tur det inte åt andra hållet han drog. För det är högt uppe vi är och kör det kan jag säga. Han vill inte köra bil på några dagar och det får man respektera. Båda blev skakade sv händelsen men det gick bra med dem. Och det tycker vi är viktigast.

Hursomhelst detta gör vi imorgon. Våra kollegor kommer stötta och köra största delen av vägen. För när vi lämnat av, ätit sträckt på benen, plockat upp ny UDMO så ska jag och min kollega köra varsin bil ner. Själva med UDMO i. Det blir tufft och köra hela sträckan. Vi brukar göra förarbyte på halva vägen och då är vi möra. Dessutom har vi aldrig gjort denna resa tur och retur på en och samma dag. Vi vill allra helst hinna så långt som möjligt tillbaka innan det blir mörkt. Jobbigt och köra på de vägarna i mörkret. Det är tufft nog ändå.

Men när de är gjort som vi sa då är det över. Ok vi ska upp också när det stängt här men då går det förhoppningsvis lättare av den anledningen. Ska se om jag får upp någon bild senare.

Bloggen har fått ett nytt utseende. Hoppas ni gillar det för det är jag som säger hur jag vill den ska se ut.? Jag ger små kommentarer och hon ändrar och fixar. Vi tar lite nu och resterande på min nästa CTO då det är lättare. Då ska jag lära mig lite mer själv. Till dess får det vara såhär. Vad tycker ni?