POC-Police Operation Center

Idag var första dagen på min temporära deployment. Jag sa hej till IOC min närmaste ”chef”. Han intervjuade mig helt kort och han kollade min franska genom att jag fick läsa text på franska. Jag kunde tyvärr inte skryta med att jag kunde detta område, police operation, men sa jag kommer göra mitt bästa. Den är som sagt temporär, en månad och då kommer min CTO (ledighet) mitt i månaden vilket jag fick veta inte var så bra eftersom han behöver se vad jag går för. Det kan jag köpa. Men den är klar och approved sedan länge så inget som jag varken vill eller behöver ändra eftersom den är godkänd. Har du köpt flygbiljetten ännu frågade han. Ja sedan länge svarade jag. Det är downsizing i missionen så det är inte bara naturliga end of mission utan folk skickas hem i förtid eller får inte extension som de hoppats på. Det gör att folk såklart vill bli deployade på strategiskt bra positioner. Temporary är alltså inte det bästa men det hjälpte mig komma till PAP. Nu är det jag som måste jobba på att suga mig fast här.

Chefen verkar bra. Han pratar dessutom engelska. Det gjorde några andra där också. Skönt!

Rapportskrivningen kräver att jag skriver och förstår text på franska så nu får jag lägga manken till alldeles extra. Jag ska bl a skriva flashreports. Det är alla händelser som kommer in och som måste ut direkt till all FN personal omgående, quick response, direkt lägesrapport kan man säga. Jag kommer tyvärr jobba olika tider på dygnet och det känner jag blir särskilt tufft. Det är många år sedan jag slutade med det, faktum är i slutet på 90-talet more or less. Nåväl jag tar det som det kommer, snart CTO….

Ikväll var vi alla svenskar och åt på restaurang ihop. Det var jättetrevligt, särskilt som vi kommit hit precis.

Jag är sömnig och klockan är snart 22.00. Ska försöka sova för kroppen är fortfarande tagen av den senaste veckan och flytt och allt. Allt är väl med mig dock. Hoppas ni har det bra hemma.

Vid huset i Caluda

Fräschade till mig innan restaurangbesöket. På bilden sitter jag utanför dörren i en trägungstol. Solen är på väg ner. Jag har jeans för första gången på fyra månader.?Ja väntar på att vi ska åka och äta.