Nu har jag jobbat tiotimmarspass de tre senaste dagarna och missade följa med på en ”middag” ikväll för jag kom hem försent. Jag skulle kunna hunnit men jag mötte tjejen som bor över mig. Hon skulle visa hur tvättmaskinen fungerar och vi pratade lite om kontraktet till boendet som jag fått skickat till mig… på franska. En kollega översatte så gott han kunde på engelska och en del kan jag själv förstå. Jag har lite frågetecken. T ex en klausul som säger att om det börjar brinna så ersätter ägaren ingenting. Men det är ju hon som har försäkring inte den som hyr. Jag kan hålla med om ifall jag är vållande eller oaktsam t ex glömmer något på spisen, lägger en cigarett (nej jag röker inte det är ett exempel) och det tuttar fyr. Men i övrigt. Lite sådant.. likaså vad som ska ingå, inventarier osv. Men jag vet att hon är en riktig businesskvinna och en jurist har täckt alla ev. luckor, det märks. Men å andra sidan är vi bara två som hyr lägenhet här nu så hon är beroende av och behålla oss, göra sitt bästa för vi ska må bra. Det finns en femrumslägenhet här också och det har checkat in en flock kanadensare i missionen nu också. De är de enda som jag kan se flyttar in. Det finns två sätt och se saker. Rent säkerhetsmässigt är det bra med fler boende i huset så det inte blir tomt, vilket är lätt hänt då vi är två. Fast hyresvärden har sitt hus här också vilket är till sin fördel. Å andra sidan blir det självklar mer liv i luckan och kanske för mycket. Jag och tjejen som också hyr en enrumslägenhet är lite lika på så sätt att vi vill ha lugn och ro, träna och koppla av när man inte är på jobbet. Fast det mesta är jobbet och ta sig hit eller dit, fixa med saker och sedan sova. Det är missionslivet i ett nötskal. Jobba, jobba och jobba.:-)

Idag åkte jag till Natcom med ambitionen och fylla på mitt internet för det är inte stabilt alls här. Tror jag nämnt det. Ett träd trillade över fiber, ja fibernätet som också ingick till detta boendet. För mig är det viktigt med internet om nu möjligheten till det finns. Och det gör det till stor del. Men som med allt annat om det ska vara väl fungerande får man betala. Det hela slutade med att jag köpte en router och ett visst antal GB så var det slut med internetstrulandet. Så länge det inte påverkas utifrån såklart med väder och vind. Det vet man aldrig. Det tog sådan tid, som vanligt, på Natcom. Helt otroligt så lång tid det kan ta att få en sak gjord. Amazing.. Och så står man där och hoppar och måste tillbaka till jobbet. Tog det på lunchen men det drog över. Efter jobbet är bara och glömma att åka dit. Så tog min chans idag. Tjejen jag jobbar med var så sjysst. Jag tryckte i mitt SIM kort i en annan telefon, whatsappa och skrev förlåt det tar tid jag kommer asap. Hon skrev tillbaka. Don’t worry take your time. Mmm men blir det inspektion och man inte är på plats existerar inte don’t worry och inget be happy that’s for sure. Men idag hade jag turen med mig. Lite komiskt är det. Det finns Natcom och Digicel som är stora telefonbolag. Jag har Natcom. Men jag fick inte upp Natcom när jag stod i butiken fick jag bara upp Digicel. Faktum är att de har så dålig täckning i butiken att man får gå ut utanför för och ladda på eller ringa och verifiera sin balance.

Orkanen Irma rör sig ute till havs i nuläget och vi vet i dagsläget inte vart den kommer gå hän, mot Karribien eller USA. Min förhoppning är att den ska vända helt för om en vecka har jag CTO och då ska vi till NY!! Och i nuläget ser det ut som det blir Haiti eller mot NY den kommer röra sig.

Håll i hatten. Det är hurricane season nu och två månader framöver. Och ändå känner jag måtte den inte komma hit. Jag har hört talas om hur det låter ett fruktansvärt dånande. Jag ska gå genom min evacväska igen imorgon. Nu börjar det blixtra och dundra så locket på och gå in.

Det blåser en del nu. Tänker jag har glas en stor del från golv till tak både i sovrummet och vardagsrummet. Hur står den sig mot en orkan. Tänker att toaletten är nog där jag går in och sätter mig om det blir orkan. Kanske dra in täcke och kudde där. Det är lätt gjort. Jag måste tänka till på detta. Prata med kollegan ovanför.