Ikväll var vi i svenskgänget och åt tillsammans på ”Fouchetten”. Det började vräka ner sådär tropiskt som det kan göra men ingenting och vänta på bara och springa och bli dyngsura inom fem sekunder. Vi skrattade i bilen för jag och en kollega satt i baksätet och började frysa. Medan de två kollegorna i framsätet hade AC hittade vi ett värmevred (ja det var den finaste bilen jag åkt i hittills). Vi såg nästan ingenting och det fylls snabbt på med vatten. Åskade gjorde det såklart också. Nu är vi i väntan på väderutvecklingen. Orkanen Irma ligger ute på havet och rör sig snabbt och fort fortfarande. Det är ju liksom ingenting som tar emot och saktar ner den. I nuläget ser den ut och träffa Dominikanska först. Därefter är ju som bekant Haiti. Vi har inte fått några särskilda förhållningsorder ännu. Men vi följer väderleken så gott det går. På tisdag lär vi se en tydligare ”trend” åt var det pekar. Jag hoppas något så otroligt att den ska vända ut åt havs igen men tyvärr tror jag åtminstone delar av Haiti kommer drabbas. Men det är så oförutsägbart. Det beror tydligen på hur vindarna går. Tydligen har den startat i Cap Verde vad jag läste och nu här. På torsdag börjar min CTO och jag ska åka till NY… om nu allt vill väl vill säga. Det är helt oförutsägbart och allt blir bara ett enda gissande. Jag kan inte heller våga tänka att det blir så för besvikelsen blir stor om vi inte kommer iväg.

Tankarna går snarare för tillfället åt och förbereda tanken på att det kan blir en stor förödelse och ytterligare naturkatastrofer där jag kommer blir fast eller ev. tvungen och evakuera. Frågan är var.. Innan hade vi pratat om Dominikanska. Det är knappast aktuellt som det ser ut nu iaf. Ja sedan är det flyg ut… Vilket inte heller lär bli aktuellt. Fy sjutton det gäller och se om sitt boende. Jag tänker på hur jag ville det skulle fyllas i cement mellan glasrutan och husväggen för det är ett glapp och myggorna kommer in. Nu ser jag helt andra saker komma in… vatten. Jag ska ta ett allvarligt prat med landlorden imorgon och försöka prata till mig att få sätta in mina grejor i femrumslägenheten som står tom, på ovanvåningen helst. Kanske t o m tillfälligt flytta in där. Jag skrev ett meddelande till henne innan om det men inte fått något svar. Jag har inga svar som ni märker bara frågetecken.

Får jag inte gehör från hennes sida kanske jag måste försöka prata in mig och få låta mig komma och bo med dem under denna tiden. De bor på ovanvåningen vilket ur vattensynpunkt är mycket bättre. Nu ska jag för den delen tänka till en stund till innan jag kryper till sängs. Imorgon ska jag tanka FN bilen så den är full och se till att jag får med den till huset. Vad mer kan jag göra i nuläget. Jag vet inte. Iaf ska jag göra mitt yttersta och vara på tå om det blir allvar. Det är det enda jag kan påverka.

Jag ska försöka hålla er underrättade så gott det går. Kram!