Livet är intensivt här. Jag tappar dagar och vad som är upp och vad som är ner. Idag är söndag det vet jag dock. Jag jobbade 08-16 idag. På söndagar är det möte i flera timmar där jag fem min innan vi började blev tillfrågad om jag kunde dra vad som gäller för SEA, Sexual Explotation Abuse. Det gör man varje söndag så det kan inte gå en enda kotte förbi vad som gäller. Det är såklart inte det enda men en del av mötespunkten. Det är viktigt vad som gäller och zero tolerance gäller, vilket såklart från vår svenska sida sätt ser som självklart. Jag blev dock lite ställd och sådär på franska inför allihop.. Jag frågade om jag kunde få ta det nästa söndag istället och det får jag. Skönt det! Puh… Igår gick dagen lika fort. Hmmm jobbade 08-14 igår.. tror jag. Sedan hade jag förmånen att norpa åt mig bilen med lite övertalning från min kära nigerianska kollega som tog nyckeln direkt och ville ha bilen. Jag lyckades som sagt att få tillgång till bilen och lämna den till honom på kvällen. En jordanier erbjöd oss (mig och grannejordaniern) och komma och bada i hans pool så gissa om min motivation att ha bilen var stor. Det kommer inte många tillfällen. Det blev dock sent med släppa av, jobba lite över, äta så blev lite sent men hann en poolrunda. Gud vad skön den timmen var. Jag försökte först lära en simma. Den andra vågade ens knappt i poolen sedan försökte jag lära honom. Vi började med armarna och sedan visade jag hur man gör med benen. Vi hängde över kanten och så låg jag plötsligt där och gjorde grodrörelser med benen med dem försöka göra detsamma. Vilken syn tänkte jag för mig själv. Sedan vågade trots han trots allt lägga sig fram med oss vid varsin sida. Men han fick panik och endast jag hade grepp under magen och fick fånga när han vilt försökte ta tag i kanten. Sedan fick han gå bort och jag skötte det själv. Han sa jag litar på dig och han förklarade att om jag varit man hade jag slagit till honom men du är kvinna och jag skulle inte röra dig därför vrider jag mig åt andra hållet. Vi löste det iaf. Sedan ställde jag mig framför och så provade vi igen. Jag fick springa fram och ta tag han höll på att svälja halva bassängen. Sedan drack vi te på altanen och jag satte mig i hans gungstol och vände den mot solen som gick ner. Jag satte på Enya på min telefon och höll upp den och den ena satte foten och gungade mig. Vilket moment.

Moment


Annars är det mesta ett enda göre och det är ett himla skjutsande på folk hit och dit för vi har så ont om bilar. Imorse på mötet fick vi veta att Jacmel är sämst på att köra bil för det kvaddas så mycket på bilarna. Bromsar som inte funkar, kopplingen är stenhård, grejor trillar av bara man tar i dem och tja listan kan göras långt. Till försvar är det en region så sämre vägar och vissa ja vissa kanske inte skulle köra bil så mycket eller rättare sagt kanske mer men inte här!!
Jag får dock köra mycket nu (bra förare tar ratten) och idag fick jag behålla bilen hemma. För vi behöver den då jag och andra svenska kollegan jobbar omlott. Vi kör och får bilarna tvättade på söndagar vilket vi gjorde idag. Det var en historia i sig. Jag slängde i mig en burk majs och Cola när jag kom hem, var helt slut på näring och tja vet inte om det blev just bättre med det. Kanske mest behövde saltet och sockret. A/C:n i mitt rum är sönder igen. Märkte det imorse då jag inte fick luft.
Så det blir ett nytt trassel imorgon då jag ska börja 14.00. Skulle gärna sluppit en till sömnlös natt pga värmen. Märker att generatorn svajar därute och ljuset flimrar till. Så passar på och spara det jag skriver emellanåt. Håller på att tvätta. Lite komiskt det går och öppna maskinen medan den tvättar. Det är liksom ingen fjutt.:-) Lägger upp lite bilder här till er.
[/caption]

Pink apple. Jättegoda. Det har jag aldrig sett förut.

Pink apple tree

Från Jordanier altanen

När jag skulle lämna bilen till Niger house. De satt utomhus och delade mat med händerna. Jag satt i bilen och hängde ut och pratade. ”Tutti vet du varför vi äter såhär?”. ”Nej” ”För att någon kanske inte har mat. Vi delar”. ”Ok sa jag. Vad kan jag säga. Jag förstår? Nej det gör jag inte. Jag vet inte hur det är. Tack och lov. Intressant…

Idag på ett commissariat monitoring

Kollegan Nigeria fick syn på Papaya.

Biltvätt

En papaya coconut och en plats i solen sjöng jag i bilen. Kollegorna fattade såklart ingenting.