Vi kom 50 meter på Anse a Pitres huvudgata med fullastad bil.

Lets see.. Nu ska det vara klart. Smygpunka på reservdäcket men det ska nog gå.

Det gick bättre och köra när däcket bytts såklart. Det började tungt. Vi hade en tuff resa. Men det gick det med. Vi var två bilar som körde upp. I den andra bilen kollegor från Colombia och Niger. Han hade både kök och parabolantenn!! i den bilen. Vi hade bilen full av eget bagage, tungt lastade.

Vi körde radiokommunikation mellan bilarna när vi hade och kunde. På så sätt kunde den som var främst varna bilen bakom för mötande motorcyklar och taptaps.

Där ni ser kanten av vägen.. stupar det rakt ner. 3000 meter över havet. Ingen chans och köra om eller få möte.

Lastbilen framför fick haveri och då blir alla låsta. Lastbil bakom oss. Grejen är att om det vill sig illa och en taptap vält över vägen kan man bli så illa tvungen och övernatta i bergen. Det är ingen lek och tokhett. Därför gäller det och ha massor med vatten med sig. Allt löste sig som tur var och vi åkte vidare.

Imorgon är det exakt fyra månader sedan jag kom in i missionen och åter i PAP. Det känns bra. Vi har installerat oss i vårt nya hem. Äntligen egna rum med vardagsrum och kök. Det är nedanvåningen i ett litet hus. Det ligger några sådana hus på ett litet inhägnat område där det bl a bor några fler av våra svenska kollegor. De, eller nu då vi, har TV kanaler och många sådana. Vi har internet och helt otroligt pool!! Dessutom och detta vet jag knappt om jag kan skriva men en tennisbana.? Ja det är komiskt. Vad är oddsen för det? Och så finns en plats för utomhusgym. Tänk att vi ska bo riktigt civiliserat nu. Det är vi värda! Det blir slitigt här också men på annat sätt. Vi ska iaf kunna koppla av hemma utan och fresta på att nöta på varandra, kämpa med maten, strulen med vattnet och elen och ha bättre security.

På natten stängs AC:n av så skönt att jag tog mina fläktar med mig. En som står på golvet och en bordsfläkt. Det räcker långt för mig. Detta blir bra.

Imorgon blir första arbetsdagen. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Vi får se. Spännande!

Jag kommer sova bra och snart…

Sov gott!

Ps. Förresten det finns en ugn här!! Jag tänker så mycket på vad jag kan laga. Imorgon vill jag handla.