Dags för första svenska kontingentsträff och det parerade vi in med datum för svensk nationaldag den 6 juni. Såklart fick jag förbereda vår MOP (förflyttning av personal), tanka bilen. Spolarvätskan fungerade såklart inte. Så vi fick ta av vårt dricksvatten och kasta på rutan när det blev för grusigt. Det hade som tur var inte regnat för då hade det varit stopp och köra i bergen. Fast vi såg partier som var nära att rasa så försökte köra intill berget så nära det gick.  Jag och min svenskkollega, kollegan från Niger satt i baksätet (han hade CTO och skulle till Jacmel) började köra dagen innan för och möta upp resterande kollegor i PAP (Port au Prince) när de slutade jobbet för dagen. Resan gick så bra det kan göra där. Det var ”lite”dimmigt” på vägen upp.

 

Vi åkte till ett av de två riktigt bra hotellen, resort som finns ett par timmars körtid norr om PAP. Vi hade tur med trafiken så gick drägligt snabbt efter vårt redan långa körande Resortet hette Decameron och det blev två övernattningar. Vi skulle vara på plats till själva dagen för svenskträffen. Det var så skönt avbrott och komma iväg ett par dagar och kul och möta de andra. Naturligtvis skulle det strula till lite administrativt… så schemat fick göras om. Det blir medaljparad till hösten istället. Vi kommer försöka vara alla här då. Nu var en kollega på CTO (kort och gott ledighet). Så det kommer bli bra. Det var buffé hela tiden och den var helt ok. Första kvällen blev det middag och så var det en DJ som spelade på ett ställe så då passade jag på och dansa, vilket jag älskar och göra. Det var efterlängtat och SVETTIGT!. På dagen efter fick vi förutom mötet möjlighet till ett uppskattat strandbesök och t o m möjlighet och bada i havet. Det tipsades om att ta badet tidigt på dagen innan soporna flöt i land. Snacka om härligt.:-)

Det var en skön dag och den avslutades med gemensam middag och glatt snack på vår nationaldag. Med tanke på att vi var tvungna och lämna hotellet väldigt tidigt på morgonen blev det en tidig kväll till sängs. Vi skulle ju köra tillbaka hela vägen dagen efter och i PAP hinna tanka, till banken och ta ett besök i supermarketen, viktigt!!

Kvällssol på Royal Resort Decameron

 

Solnedgång på Decameron

Avfärd tillbaka mot PAP gick bra hela vägen. Som vanligt byttes vi åt och köra efter halva vägen. Vi lyckades komma lite fel i PAP och det var lite trafikstockning ett tag men det gick bra. Vi tog frukost på Delta camp innan vi började köra vilket är viktigt för min del. Jag hade mått illa av och bara dricka kaffe utan och äta något till. De andra kollegorna från PAP åt också frukost. Jag behöver mat i magen, särskilt på morgonen innan den långa resan.

Jag visar av naturliga skäl så sällan bilder kulinariska måltider så här kommer en från Delta camp då vi anlände till PAP och mötte upp de andra. Självklart passade jag på att äta direkt.;-) De har bra mat där. Gud vad jag vill bli stationerad i PAP, bara för matens skull.

Jag kan meddela vad gäller vidare placering att det fortfarande är okänt var jag blir placerad när Anse a Pitres commissariat stänger ner. Det blir tillbaka… suck till Jacmel eller till PAP. Jag har sökt redeployment till PAP men det ser lite halvmörkt ut för tillfället. Jag kan inte se varför med tanke på att det är downsizing av missionen och folk checkar ut till höger och vänster. Det borde gå och skaka fram en tjänst där. Men det ska ju göras också…

Vi får se. Tillbaka till Anse a Pitre.

Panorama över ”Half way”

Kram!