Godkväll! Jag vet att det varit tyst några dagar. Dels har det gått i ett sedan vi kom till Anse A Pitre, dels har vi dåligt med internetuppkoppling. Vilk iaf meddela att det är ok! Vi håller på med incheckningen, försöker lösa med boende, kolla vad som finns. Men inte många alternativ… Elektriciteten är sådär.. Men det är ett gott gäng och ingen är förmer. Det är ju väldig skillnad från Jacmel. Så summma summarum är känslan trots allt bättre här.
Det är bra.?

Kommissariatet i Anse A Pitre

Anse A Pitre förkortar jag AAP så ni vet.
Det är kväll nu. Då är det ljummet och skönt. Bästa och mest lagom värme under dagen. På måndagar är det marknad vid boardern till Dominikanska men imorse var det någon form av strejk eller iaf protest från Haitiska sidan då de tyckte det var orättvist med affärerna då dominikanerna mest handlar av Dominikanska och så var det något system med hur haitierna får betalt och sedan skulle lämna tillbaka. Jag förstod inte allt. Men obalans var det. Vår teamleader var på möte med majoren och ”viktiga” personer och media bevakade situationen.
Jag köpte smörja med kampfer i för har fått så ont i ryggslutet. Imorse kändes ryggen bruten. Jag tror det är dessa fruktansvärda bilfärder som tär. Resan hit var obeskrivlig på alla sätt. På riktigt kändes det väldigt osäkert och nå fram. Det var lite väl mycket risk.. Jag kan inte förklara helt.. men vi åkte en fredag och då har det varit marknad så det var många taptap i bergen. De.. är väl inte de som väjer.. eller helt bryr sig heller. Hade man åtminstone känt att det möte man får är lika rädd om sig eller försiktig av sig. Men så är det tyvärr inte. Den infon underlättade knappast. De är bra mycket större än våra bilar. Den bilfärden undviker jag å det längsta så länge jag kan.
Nu ska jag krypa till sängs.
Kommissariater ligger längst ner, sista huset innan Dominikanska gränsen. Man kör rakt mot Karribien och svänger och ställer bilen. Den synen ska ni få här. Man kan bada här om man vill. Och när man nu kan.?
Jag gjorde yoga ikväll hoppas det ska räta till rygg och hjälpa mind och stresshantering. För mig är det guld. Internetet var så kasst så stod med yogamattan kring myror men skit i det. Jag fick smälla till emellanåt. Ja det kan ju aldrig gå enkelt hahaha!. Innan kände jag att jag kämpade med franskan. Nu när jag kommit till spansktalande så känns plötsligt en och en annan fransktalande befriande. Några pratar även engelska. Men spanskan är stor. Det är bara och kasta sig in i nytt språk.??
Kram på er som följer mig på äventyret.❤