Ni vet när man har den där åh jag skulle bara dragit täcket över huvudet och legat kvar i sängen.. Den dagen hade jag idag. Det är väl märkligt när det händer sak på sak. Det behöver inte vara stora saker i sig men det händer sak på sak och man bara… vad händer?

Vissa saker kan jag i inte säga av olika anledningar men inget vatten, internet slutade fungera, avloppet körde ihop sig, sket sig bokstavligen och vattnet steg och steg. Det luktade ja… skit på ren svenska i hela rummet. Jag försökte hålla igen dörren. Och nej den går inte och stänga (skev som attan) och så sprang jag och satte igång fläktarna och försökte (vädra ur). Ja det gick ju sådär. Försökte joxa med borsten och någon sådan där avloppsgummigrej (ja vad heter det då) för att lösa upp proppen. Och nej det var inte kastat något papper däri för det går inte och göra. Nåväl, hela min lunch gick åt till och försöka få rätt på det. Jag fick olja på mina nytvättade uniformsbyxor. Sedan var det en hel del jobbiga grejer på jobbet som jag inte tänker skriva om. Men det Blev en liten svacka. Har nog med maten och göra också. F-n vad jag är hungrig. Kokte ris och åt (halvfärdig) samtidigt som jag sprang på toa och körde borsten i det uppåtstigande vattnet… ja ni fattar. Snygg syn.

Idag har jag haft hemlängtan. Undrar vad det beror på då? Lite extra tänkt på alla och alltmöjligt fast jag försökt pressa borta tankarna. Jag har tänkt mycket på min son också. Och som lite självplågeri valde jag att börja förbereda nästkommande CTO, ledighet som är först om några månader samt skriva vad jag ska ta hem, ta med nästa gång, handla och vad som måste fixas. Facebook har jag varit inne på men det är lite extra svårt när man (läs jag) är som jag varit idag. Det känns som allt därhemma är så härligt. Det är varmt och soligt. Sverige blev världsmästare i hockey. Det är snart RM (LC&RT) och jag gläds med som ska dit men jag kommer inte kolla inläggen.. tror jag.;-) Jag är avis. Jag vill också. Men samtidigt… Det gäller precis som när det är trist hemma att motivera sina tankar, fokusera om och se det som en utmaning. Vad vill detta säga mig? Finns det något i detta jag kan lära? Det gör det alltid. Jag kan inte förändra något men jag kan förändra mig själv. Om jag vill dvs. Jag har tänkt på detta och idag. Det kommer till mig mer och mer. Jag vet faktiskt tydligt och klart en sak som tack vare att den var så förbannat påfrestande också blev väldigt tydlig hur jag inte vill vara eller ens i närheten.

Jag har överlag bra kollegor. Vi är en liten grupp vilket är najs. Just nu är det lite väl mycket spansktalande på kontoret och jag fattar mer eller mindre ingenting. Jag hoppas det vänder väldigt snart för jag är i minoritet och min svenskkollega har ledighet. Vi är från så olika kulturer men ändå. Vi är poliser och det märks. Vi har vår samhörighet. Vi är utlämnande till varandra fast vi känt varandra så kort tid. Tänk på det.. Visst är det fantastiskt? Jag tycker det. Ibland tänker jag. Vad gör vi här egentligen? Men så vänder jag på det. Hur skulle det ut om vi inte vore här. Svaret är givet. Vi gör skillnad. Kanske inte i det stora men i det lilla. Och för mig räcker det långt. Det är inte så tacksamt. Haitierna är lite missinformerade. Government har tutat i dem att FN får sina pengar från dem och därför har haitierna inga pengar. Sug på den… Vad ska de tro? Då kan det vara lite motigt och jobba. Men här får vi faktiskt överlag bra och trevligt bemötande från boende. Det är lättare på mindre platser för befolkningen och se vad vi gör och förstår att genom att vi är här så får de viss hjälp som vore lite motigare annars. Den lokala polisen gör nog så gott det går med de medel de inte har. Men det går helt klart lite bättre med vår övervakande och advising.

Så nu har jag ätit en proteinbar från Sverige som jag hittade i en av mina väskor. Skiten är nere i röret, internet fungerar och vad mer. Jo det är kväll och jag är nyduschad. Det är inte alltför sent för en ”planka” men vet inte om jag vågar göra. Fått lite smärta i ryggpartiet. Klockan är inte alltför mycket. Jag hinner titta på något avsnitt av Californication på Netflix (laddade ner i Dominikanska). Galen serie men dottern har de mest kloka replikerna. Min favorit är denna just nu. ”You must love him for who he is not for his potentials”. Mycket klokt sagt. Bra jag skrev den här om jag skulle få dåligt minne.

Jag kommer dra påslakanet på mig men inte över huvudet för att lärdomarna från idag ska få utrymme att vädras tillräckligt.

Godnatt och sov gott mina bloggföljare. Ha det så skönt i Sverige och njut ordentligt. Ja jag är avundsjuk men inte missunnsam så ta vara på allt det fina som är och den stundande eller, som jag hörde iaf vad gällde Skåne, sommaren som landat.