Tillbaka i Haiti med ett bagage lättare än jag ville. Det har för er som kanske redan följt på Facebook sett att jag inte fick ut två väskor i Miami utan endast en. Samma sak hände när jag åkte hem till Sverige vilket ledde till stort stressmoment då jag dagen efter skulle på en mycket nära väns bröllop. Kläder, smycken och skor låg i bagaget som inte kom. Eller jo det kom men försent. Situationen gick dock att lösa eftersom jag var i just Sverige. Det går alltid och ersätta på ena sättet eller det andra. Här… är en helt annan sak. Jag har uniformsbyxor i väskan som jag fick köpa nya då jag hade smält instrumentpanel på de andra. Nu har jag alltså endast ett par uniformsbyxor och ska jobba här en lång tid innan jag åker hem. Ni börjar kanske förstå problemet… Jag hade även med andra uniformspersedlar, privata saker, kläder, skor, vissa kryddor, proteinbars och mycket mycket annat som jag inte kan köpa här. Eftersom jag är europé har vi vissa saker som just är anpassat för t ex vårt hår. Jag kan inte lägga i fet olja i mitt hår t ex. Jag är blond och har hårkvalité därefter. Visst det kan låta som en trivial och världslig sak. Men det är det inte för mig. Privata kläder har jag haft för dåligt med och hade bättrat på förrådet, underkläder osv, packväskor hade jag införskaffat för och hålla ordning på mina saker. De låg också där. Listan kan och är redan lång. Jag hade måltidsersättning och köpt två paket väldoftande te med tehållare. Jag hoppas så att det kommer. Jag har just ringt ett extremt dyrt samtal till SAS och skrivit till en adress jag fick.

När jag stod i kön i Miami och tog upp saken trodde hon efter och kollat i sin dator att mitt bagage skulle anlända med mig till Haiti och det bara kommit på olika ställen av någon anledning hon inte kunde förklara. Well det kom inte fram. Det finns inte riktigt tid och kraft och ödsla på sådant här strul. Det är tillräckligt ändå. Jag gjorde bagage claim på AA när jag kom fram till Port au Prince. Men bli av med väska sista anhalten… Det är tungt. En polis som jag mötte i desken på Miami flygplats sa -jag hade aldrig åkt vidare till Haiti utan och få väskan med. Nä det ville jag inte heller. Men har heller inget val. I natt ska jag göra mitt första nattpass på närmre 20 år och är helt grön på jobbet och arbetsuppgifterna. Det blir en intressant start.

Har jag sagt innan att jag måste leta boende? Vi har bara fram till augusti slut innan vi måste flytta. Det gjordes hyresförhandlingar som gick i botten och därför ser det ut som det gör. Det är inte helt lätt och hitta nytt boende och tar tid. Jag kommer få lägga mycket möda på det. Nej vi får inte hjälp med att hitta boende. Det får vi lösa själva och det görs genom att man pratar med andra och har lite flyt. Innan dess måste jag försöka få tag på lådor att packa i. Trodde det var sista gången med flytt här. Men tji fick jag. Det är dyrt där jag bor och AC:n är väldigt sällan igång så det är jobbigt med luften. För det priset borde vi ha AC dygnet runt men är snarare max sex timmar per dygn. Och med tanke på att jag kommer jobba treskift! så kommer jag ibland inte ha det överhuvudtaget.

Det är lite och tänka på nu. Sverige var svårt och lämna och särskilt de som är kvar. Jag hoppas på snar vändning på det mesta för just nu är det lite väl mycket och rodda med.

Måste försöka få tag på någon som kan hämta mig under dagen så jag kan hämta ut mitt vapen. Det behöver jag då jag har min första arbetsdag förvisso inatt men då kan jag inte få ut det. Kanske kan jag åka med de som börjar eftermiddagspasset. Och har jag nu någon form av tur så kommer bagaget fram idag. Men jag vågar inte hoppas för mycket.

Det är iaf skönt och bo i Port au Prince. Mer civilisation även om jag endast är innanför gaten på mitt boende när jag inte jobbar. Men det finns lite fritt här ändå. Kan gå ner i poolen eller gå ett varv runt tennisbanan. Nu börjar det bli väl varmt men jag ska ner en runda har jag bestämt.

Tack för ni lyssnat på allt som behövde ut. Hoppas ni njuter därhemma. Hoppas jag har lite mer positivt och skriva nästa gång.